Dynamic Pricing

Verbeter je concurrentiepositie met prijsintelligentie

Casus

Verbeter de concurrentiepositie met dynamic pricing en vergroot het rendement uit advertising campagnes door inzicht in de concurrentiepositie.

Gebruike Solutions:

DigiMonks DescisionEngine
DigiMonks PriceCollector

Waarom dynamisch beprijzen?

Het is voor consumenten eenvoudig om prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Voor e-tailers met een behoorlijk assortiment is het intensief om continue de prijzen van je concurrenten te monitoren en daarop te anticiperen. Dat kan slimmer!

Door de inzet van dynamische beprijzing stellen wij onze klanten in staat direct te anticiperen op prijswijzigingen van de concurrentie.

In combinatie met de juiste business ruling resulteert onze oplossing typisch niet enkel in hogere omloopsnelheid en hogere omzet maar ook in betere marges en lagere marketing uitgaven in de online advertising.

Mechanismen

DYNAMISCHE BEPRIJZING

Op basis van de concurrentiepositie en andere variabelen zoals marge en voorraad zijn prijzen geautomatiseerd aangepast. Indien de marge het niet toeliet mee te gaan met de concurrentie is gekozen online campagnes aan te sturen.

PRICING ALS AANSTURING VAN ONLINE CAMPAGNES

Wanneer een product vanuit prijspropositie niet de kan concurreren kun je ervoor kiezen dit product uit te sluiten in je online marketing. Het is aannemelijk dat budget gespendeerd aan marketing voor dit product niet leidt tot conversie. Het is wijzer dit budget in te zetten op de producten uit je assortiment met de beste concurrentiepositie met als resultaat hogere omzet op de producten waar je een gezonde marge maakt.

 

Behaald Rendement

%

Besparing CPA/CPS

%

Verhoging Klantwaarde

%

Rendement in online media

%

..